Over ons

Welkom bij Dullaert Art & Antiques

 

Peter Dullaert kunst antiek taxaties register taxateur tmv overijssel deventer diepenveen

Peter Dullaert (*1956) , register taxateur, veilingmeester, antiquair en drs. in de theologie, maar bovenal antiekliefhebber.

Het vak van antiquair is mij met de paplepel ingegoten door mijn oma die in alles handelde wat los en vastzat. Op mijn 19e opende ik samen met mijn tweelingbroer mijn eerste antiekwinkel en in 1991 werd ik beëdigd als taxateur in antiek en inboedelgoederen. Inmiddels begeleid ik als register taxateur al vele jaren particulieren, maar ook stichtingen, kloosters en bedrijven. Ik ben lid van de federatie van taxateurs; de TMV. Daarnaast neem ik deel aan diverse antiekmarkten en verzamelaarsbeurzen en bemiddel ik bij de in- en verkoop van kunst en antiek.

Anna Dullaert (*1990), antiquair.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn eerste ervaring in de handel was op Koninginnedag op de kleedjesmarkt in Deventer. Daarna hielp ik mijn vader vele jaren op zijn stand op de verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. Tijdens mijn studie Small Business & Retail Management begon ik als bijbaan met het ontruimen van woningen. Mijn eerste klus was het enorme 19e eeuwse huis van mijn grootouders. Zodoende kreeg ik steeds meer interesse in kunst- en antiek. In 2015 hakte ik de knoop door en besloot ik voor het vak van antiquair te kiezen. Zodoende werd mijn vader mijn mentor in de wereld van kunst en antiek. De afgelopen jaren assisteerde ik hem bij taxaties en nam ik met een eigen stand deel aan diverse antiekmarkten en verzamelaarsbeurzen . Daarnaast heb ik diverse handelaren geassisteerd op antiek- en kunstbeurzen zoals PAN Amsterdam, TEFAF Maastricht en Fine Art Asia Hong Kong. Sinds juli 2019 run ik met veel plezier onze galerie aan de kleine Overstraat 48 in Deventer.